Salonconcert 26 april 2014

Het salonconcert van 26 april jl. was een groot succes. Met een volle zaal hebben een hoop mensen kunnen genieten van een mooi concert. De musici waren:

Yoni van den Brink
De Nederlandse bas-bariton Yonathan van den Brink (1988) kreeg zijn eerste zanglessen van wijlen Marjanne Kweksilber. Hij behaalde zijn Bachelor en Master graden in Economie en Sociologie aan de universiteiten van York en Londen in Engeland, waar hij tevens actief was als altviolist. In 2011 begon hij aan de opleiding zang aan het het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier studeert hij bij Frans Fiselier en Gerda van Zelm. Ook volgde hij lessen en masterclasses bij Andrew Schroeder en Albert Bonnema.
Bij de gerenommeerde oude muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium is hij regelmatig te gast als solist. In dit verband werkte hij samen met dirigenten als Erik van Nevel, Christophe Coin en Peter van Heijghen. Buiten de muren van het conservatorium zingt Yonathan veelal in cantatediensten en als koorzanger maakt hij deel uit van het professionele Laurenscollegium. Met de pianist Óscar Caravaca vormt hij sinds begin dit jaar een duo.

Óscar Caravaca

Geboren in Mallorca, Spanje. Óscar begon zijn studie piano op een leeftijd van zes jaar. Toen hij 13 was werd hij leerling van Albert Diaz aan het Conservatorium van Palma de Mallorca alwaar hij zijn studie afrond met de Piano prijs van het jaar. Na de middelbare school begon hij aan de opleiding piano performance aan de hogeschool voor muziek in Mallorca en de opleiding piano pedagogie aan het Koninklijk Conservatorium van Madrid bij docent Ana Guijarro. Hij haalde zijn Master in muziek pedagogie aan de Universiteit van de Balearen. Dankzij een beurs van de Sa Nostra Foundation, verhuisde hij naar Nederland om aan het Koninklijk Conservatorium te studeren onder David Kuyken. Daar haalde hij zijn bachelor als uitvoerend pianist met cum laude. Óscar is op dit moment bezig aan zijn master aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij ook een minor pianoforte volgt bij Bart van Oort. Zijn studies worden mogelijk gemaakt door het Schuurman Schimmel-Van Outeren fonds.

Óscars is zeer geïnteresseerd in de Russische pianotraditie. Hiervoor heeft hij lessen gevolgd bij Dina Parakhina (Royal College of Music, Londen) en Eldar Nebolsin (Hanns Eisler Musik Hochschule, Berlijn)

Sinds hij begon met studeren heeft hij 13 verschillende prijzen gewonnen bij diverse internationale muziek competities, waaronder: L’Arjau, Villa de Capdepera International Piano Competition, Sitges en Josep Mirabent i Malgrans Chamber Music Competition.

Wij zijn blij u mede te kunnen delen dat Óscar zijn master diploma inmiddels heeft weten te behalen. Yoni heeft ook met goed gevolg zijn recital gegeven en staat er goed voor om volgend jaar met een mooi cijfer zijn Bachelor zang te halen.
meer informatie over Óscar