Kerstconcerten 13 december 2015

De avond begon met een hartelijk welkom en een heerlijk drankje. Je merkt dat er vaste gasten zijn: “Oh gezellig! Jij bent er ook weer!” maar ook mensen, die elkaar van iets andersIMG_8992 herkennen: “Jij ook hier? Wat leuk!”
Na een heerlijk bakje koffie met kerstkransje worden we officieel welkom geheten door de gastvrouw. “De geboorte van een kindje”, een nieuw samengesteld ensemble waarvan we hopen dat ze nog lang door zullen gaan!  IMG_8973

Het ensemble, bestaande uit Simone van Lieshout, Carolien van Iersel en Carlijn Kooijmans, verblijdde ons met een zeer divers programma. Voor de pauze brachten ze ons elk een bijzonder Ave Maria. Caccini is de meest bekende, maar Simone zong een heel mooie Ave Maria van de IJslandse componist Sigvaldi Kaldalóns. Erg bijzonder.

De voordracht werd dit concert verzorgt door Christa van der Krogt. Het was een lief, maar ook spannend verhaal over de kerstkarper. De kerstkarper is een soort Tsjechische Flappie. Al leefde de kerstkarper nog wel lang en gelukkig.IMG_8981

Bij de bekende afsluiters voor de pauze, Belle Nuit en de Cantique de Jean Racine, kon menigeen niet stil blijven zitten en wiegde het hele publiek mee.

IMG_8975In de pauze werden wij verwend met smaakvolle hapjes, verzorgd door Tineke Mulder en haar vriendin Evelien, en een heerlijk glaasje Glühwein. Met de kruidengeuren van de Glühwein nog in de kamer begon de tweede helft. Alwaar bleek, dat het ensemble zich uitbreidde naar een kwartet! Pianiste Nicky de Bie bleek tevens zangeres te zijn en versterkte het terzet bij het Laudi alla Vergine Madre van Verdi.

En via een slaapliedje uit Hans & Grietje werden wij gebracht naar een Winter Wonderland met een White Christmas. Met dit spetterend slot was de avond ten einde. Velen bleven nog even napraten met het ensemble en de medegasten, alvorens de fiets, auto of benenwagen te pakken om weer huiswaarts te keren.

Wederom een zeer geslaagd concert!IMG_8990