Zomersalonconcert 2017

VERSLAG

Het door Matevz en Robert geboden programma bood veel variatie. Voor de pauze mochten we genieten van twee Britse componisten, die weliswaar twee eeuwen na elkaar leefden, maar die toch wonderlijk goed bij elkaar pasten. De liederen van Henry Purcell en Benjamin Britten werden door ieder zeer gewaardeerd.

Na de pauze was het programma van een heel ander kaliber. De uitvoerenden vergastten ons op de liederen, die elke tenor van enige naam gezongen heeft. Liederen uit het Napolitaanse repertoire. De herkenbaarheid daarvan en daardoor ook het enthousiasme bij onze salongasten was groot.

Demelza verzorgde deze keer de tussenliggende teksten en wist ons over de liederen vele wetenswaardige én humoristische details te vertellen.

AANKONDIGING

  Het is zomer en dus…

Op zondag 2 juli 2017is het om 14:00 uur weer tijd voor een salonconcert.

Het zomersalonconcert biedt u een optreden van de tenor Matevz Kajdiz begeleid op de vleugel door de pianist/componist/dirigent Robert Manthey. Beiden volgden hun studie en zijn afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Zij bieden u voor de pauze een liederenprogramma van de Britse componisten Purcell en Britten. Hoewel deze componisten bijna twee eeuwen na elkaar leefden klinkt hun muziek goed bij elkaar, met name ook omdat Britten een groot bewonderaar was van Purcell.

 

Aan het programma na de pauze wordt nog hard gewerkt, mogelijk is dan meer opera te horen.

Alle plaatsen voor dit salonconcert zijn bezet. Als u toch eens wil deelnemen, de volgende kans is het Herfstsalonconcert op zondag 8 oktober 2017. Houdt deze website in het oog of vul hiernaast het ‘Houd mij op de hoogte!’-formulier in, dan berichten wij u wanneer de inschrijving open is.

 

BewarenBewaren